Vltavan sport

Co se to na tom náměstí děje?

Již více než rok chodíme okolo zabedněného vstupu do bývalého hotelu Vltavan a jak je psáno na informační tabuli, probíhá v něm rekonstrukce. Co se ale nepíše, jak je  rekonstrukce rozsáhlá a co konkrétně po jejím dokončení z bývalého hotelu bude. Městem totiž létá několik zaručeně pravdivých verzí o budoucím využití Vltavanu. Rád bych tedy uvedl na pravou míru skutečné budoucí využití Vltavanu a možná se i trefím do jedné z poletujících verzí.

Vltavan sport, Bohumír Matal, welnes

Rekonstrukce je velice rozsáhlá dalo by se říci, že z původního hotelu zbyl jen nosný, a to ještě ne celý, konstrukční systém. Rekonstrukcí projdou nosné konstrukce, krov, střešní krytina, kompletně vnitřní rozvody a instalace, omítky, podlahy, Vltavan dostane nová okna, fasádu, atd. Po dokončení bude z bývalého hotelu multifunkční objekt. Nově se bude jmenovat VLTAVAN SPORT.

První podlaží-welness, fitness

Dovolte tedy, abych vám pomocí virtuální prohlídky přiblížil, na co se můžete po jeho dokončení těšit. Ještě, než vejdete novým vstupem, který je na stejném místě jako ten původní, podívejte se vlevo. V místech bývalé kavárny, vyrostla kavárna nová, v novém hávu, v nové architektuře, v novém zpracování.  Po zdolání několika schodů se ocitáme v nové recepci, která stojí v místech předsálí bývalé restaurace. Po levé straně máme vstup do šaten nového welness centra a po pravé vstup do pánské šatny – bývalé formanky, hlavní schodiště a uznávanou nově zrestaurovanou inkrustaci Bohumíra Matala. Když projdeme okolo inkrustace uznávaného umělce dostaneme se do prostoru bývalé restaurace, dnes však do velkého cvičebního sálu s posilovacími stroji, fitness barem a respiriem. Z okna fitness sálu uvidíme místo původního atria, nově vybudované welness centrum. Co však bude součástí welnessu si nechám pro sebe jako malé tajemství, abyste se také na něco mohli těšit… Vězte ale, že vybavením, kvalitou materiálů, zpracování a prostředím bude směle konkurovat welness centrům v 5ti hvězdičkových hotelích po celé Evropě a bude přístupný široké veřejnosti.

 

Druhé podlaží, jóga, aerobic, doktoři

Z hlavního vstupu a vydáme se po schodišti směrem vzhůru. První, co uvidíme ve druhém patře při pohledu vpravo jsou dva velké sály s aerobními stroji, stepry, veslovacími trenažéry a vybavení k tzv. kruhovým tréninkům. To se nacházíme v místech bývalé kavárny a foayer sálu. Když bychom chtěli jít dále rovně dostaneme se do dámských šaten, to byl prostor bývalé recepce hotelu. Zůstaňme ale vpravo. Půjdeme-li dále dostaneme se do prostoru bývalého tanečního sálu, který se proměnil ve dva multifunkční cvičební sály, které bude možno využívat pro jogu, aerobic, úpolové sporty, nebo třeba jako přednáškový sál. V zadním traktu směrem k mateřské školce v prostorách bývalé administrativy hotelu vzniklo několik lékařských ordinací.

Třetí patro, administrativa, solária

V celém třetím podlaží vznikly na místech bývalých hotelových pokojů  komerční a technické prostory nutné pro řízení a běh objektu. A také zde byla umístěna solária.

Výzvy, Gefira, životní styl

Rekonstrukce není jednoduchá, ale společnost Gefira, která se jí ujala má velké cíle a kořeny má v Sedlčanech. Cítím proto jakýsi závazek tomuto místu vdechnout mu nový život, otevřít ho opět lidem, aby se stal místem setkávání, nových přátelství, zdravého životního stylu a možností realizace nových výzev.

Pojďme se tedy všichni společně těšit na nový Vltavan, aby nám dobře a dlouho sloužil, zdobil náměstí a perfektně reprezentoval Sedlčany.

Uložit odkaz do záložek.