Místní noviny o nás napsaly

V místních novinách vyšel článek o našem projektu BD Cihelna:

Nový projekt společnosti Gefira bude mít čtrnáct bytových jednotek a jeho výstavba je v plném proudu.
SEDLČANY

Stavební a developerská společnost Gefira byla založena v polovině roku 2018 při příležitosti rekonstrukce dřívějšího hotelu Vltavan, dnes známého jako Vltavan Sport.

Rekonstruovat tuto stavbu v centru Sedlčan se společnosti povedlo za necelé dva roky a dnes může být na své dílo právem hrdá. Vždyť objekt obdržel zvláštní cenu svazu podnikatelů ve stavebnictví. Cena byla udělena za velmi zdařilé architektonické pojetí stavby, včetně originálního a stylově čistého pojetí interiérů. Zároveň je oceněna významná soukromá investice do stavby, která výrazně zvýšila občanskou vybavenost města a zároveň svou architekturou obohatila a doplnila stávající prostor náměstí.

Následně došlo k tomu, co Gefira umí, tedy k rekonstrukcím objektů a k stavbám bytových domů. V současné době má společnost v Sedlčanech dokončený jeden bytový dům u Mastníka naproti ubytovně TJ Tatran, v němž je dvacet dva bytových jednotek, a všechny již dnes mají své nové majitele. K této stavbě jsou jak pozitivní tak negativní ohlasy, ale podle názoru jednatele společnosti Ondřeje Píny je dobře, že stavba vzbuzuje diskusi, protože je tak vidět, že v lidech vzbuzuje emoce a není to jen další šedivý panelák…

Nyní už více než rok staví společnost Gefira další bytový dům v ulici U Cihelny naproti Kovodružstvu, a jak říká Ondřej Pína, stavba je zhruba půl roku před dokončením. Protože práce jsou ve své druhé fázi, s jednatelem společnosti jsme se sešli, abychom se dozvěděli více o výstavbě domu.

Kolik bytů bude ve vašem novém domě a jak budou velké?
Tento náš nový projekt má čtyři nadzemní podlaží a není podsklepený. Parkovací stání jsme umístili před domem. Dům má čtrnáct bytových jednotek o velikosti 2 kk až 3 kk s nadstandardní metráží. Dnes jsme v té fázi, že máme kompletně hotovou hrubou stavbu, máme osazena okna a namontovaný funkční výtah, hotové sádrové omítky, kompletní rozvody elektřiny, vody, kanalizace a vzduchotechniky, hotové jsou hrubé podlahy a pracujeme na sádrokartonových konstrukcích. Až nám to dovolí počasí, začneme pracovat na obkladech a dlažbách, postavíme lešení a zahájíme práce na fasádě a venkovních terénních úpravách. Očekávám, že v průběhu jara začneme dům kompletovat a „oživovat“, abychom ho mohli o letních prázdninách připravit ke kolaudaci.

Kdy předpokládáte, že by se mohli stěhovat první obyvatelé domu?
Všechno je odvislé od kolaudace. Jakmile bude vydán kolaudační souhlas, můžeme předávat byty klientům. Když vše půjde podle plánů, tak koncem letních prázdnit by se mohli první klienti začít stěhovat. V současné době je v tomto domě prodaná polovina ze čtrnácti bytů.

Kde všude staví, nebo rekonstruuje vaše společnost, kromě Sedlčan?
Snažíme se působit výhradně na Sedlčansku a v jeho přilehlém okolí. Kromě tří projektů v Sedlčanech jsme rekonstruovali v Kosově Hoře jeden starý dům na náměstí, který byl ve špatném technickém stavu, a dnes je to krásný nový objekt. Ještě před zahájením rekonstrukce Vltavanu jsme rekonstruovali budovu v Drážkově, ve které je dnes divadlo Hogo Fogo. To je také naše práce. V současné době řešíme velkou rekonstrukci objektu v Hrachově v centru obce, který dříve vlastnila Jednota Příbram. Tento bývalý obchod prochází kompletní rekonstrukcí a měníme starou nevzhlednou budovu na objekt, kde opět bude v přízemí prodejna a v podkroví pěkné dva velké byty.

Jaké další plány má vaše společnost do budoucna?
My jsme developerská a stavební společnost, která se specializuje zejména na developerskou činnost, a v tomto směru řešíme v současné době velký projekt v Příbrami. Jedná se o stavbu pěti bytových domů. První etapu výstavby bychom měli začínat na konci letních prázdnin tohoto roku. Je to projekt v Příbrami na Zdaboři s krásným výhledem na Svatou horu v klidné části zastavěného území města, kde jsou samé rodinné domky, a tento projekt sem nádherně pasuje. Je zpracován renomovanou architektonickou kanceláří. Mimo jiné tou, co navrhovala rekonstrukci Vltavan Sportu.
Snažíme se ale působit i v běžné stavební činnosti, jako jsou rekonstrukce bytů, výstavby bazénů, provádění zateplení budov a v neposlední řadě i provádění dekorativních interiérových stěrek.

David Myslikovjan

Více informací o projektu BD Cihelna naleznete na https://www.bdcihelna.cz/.

Uložit odkaz do záložek.